Archív 2021

Koncerty

02.07

Piatok

Rozum Brothers, Ladies & Genitals

Plagát pre Ladies & Genitals a Rozum Brothers

V Nostalgia Garden sa predstavia michalovská kapela Ladies & Genitals a česká kapela Rozum Brothers. Príďte si vychutnať prvú oficiálnu akciu v Nostalgia Garden!

10.07

Sobota

Dámi a Páni

Plagát pre Dámi a Páni

Pozývame vás na koncert skupiny Dámi a Páni, ktorý sa uskutoční 10.7 o 20:00 v Nostalgia Garden za Starým Sudom. Nenechajte si zmeškať v poradí druhý koncert tejto sezóny!

17.07

Sobota

Baba Yaga

Plagát pre Baba Yaga

Pozývame vás na koncert skupiny Baba Yaga, ktorý sa uskutoční 17.7 o 20:00 v Nostalgia Garden za Starým Sudom. Príďte podporiť michalovskú skupinu a vychutnať si skvelú muziku.

24.07

Sobota

Kulcha Vulcha a Ronan Warg

Plagát pre Kulcha Vulcha a Ronan Warg

Pozývame vás na koncert skupín Kulcha Vulcha a Ronan Warg, ktorý sa uskutoční 24.7 o 20:00 v Nostalgia Garden za Starým Sudom. Polovica prázdnin sa rýchlo blíži, tak si ku nám príďte vypočuť dve výborné michalovské kapely a zažiť skvelý večer.

31.07

Sobota

Smola a Hrušky

Plagát pre Smola a Hrušky

Pozor, pozor. Do Nostalgia Garden za Starým sudom nám príde zahrať skvelá slovenská kapela Smola a Hrušky. Určite sa máte na čo tešiť!

Smola a Hrušky je populárna slovenská kapela, ktorá pôsobí na scéne 24 rokov. Pochádzajú a žijú na Spiši - Spišská Nova Ves a Poprad. Počas svojej existencie si kapela vybudovala pozíciu slovenskej pop-reggae-punkovej jedničky, ktorá vyniká energickou koncertnou show. Štýl, ktorý pomenovali hudobní kritici je farebná zmes popu, reggae, punku, ska a rocku s originálnym hudobným charakterom a okorenená veselými či recesistickými textami.

07.08

Sobota

Nirvana Revival Band

Plagát pre Nirvana Revival Band

V sobotu 07.08. k nám zamieri Nirvana Revival Band. Táto kapela pre vás privedie späť k životu legendárne hity americkej rockovej skupiny. Príďte si s nami v sobotu zažiť kúsok nostalgie.

14.08

Sobota

Angry Dolphins

Plagát pre Angry Dolphins

V sobotu 14.08. sa Vám predstaví kapela Angry Dolphins. Už nám ostáva iba pár koncertov do konca leta, tak tento si určite nenechajte újsť.

28.08

Sobota

Eleven Hill

Plagát pre Eleven Hill

V sobotu 18.08. sa Vám predstaví kapela Eleven Hill.

"Kapela vznikla v septembri 2014, i keď členovia tejto zostavy pôsobili predtým v ďalších iných i spoločných projektoch a majú za sebou bohaté hudobné skúsenosti. Špecifický názov ElevenHill má svoj význam. Členovia kapely totiž fungujú nie len ako kolegovia z kapely, ale aj ako najlepší kamaráti z jednej ulice, na jednom kopci, kde sa dá dostať autobusovou linkou číslo 11."

Poďte si s nami užiť jeden z posledných koncertov tejto sezóny!

Premietania

04.07

Nedeľa

25 KM/H

Plagát pre 25 KM/H

Po mnohoročnom odlúčení a rozdielne zvolených životných ciestách sa dvaja bratia, Christian (43) a Georg (45), stretávajú na pohrebe svojho otca. Počiatočný súboj päsťou priamo na cintoríne, neskôr spočinutie v rodnom dome preliate množstvom pálenky, okorenené partičkou ping-pongu na život a na smrť – to všetko napokon vedie bratov k osudovému rozhodnutiu. Aj cesta môže byť cieľ, a tak sa obaja bratia v emocionálnom (aj alkoholovom) opojení vydávajú na výlet, o ktorom snívali už ako chlapci. Na výlet cez celé Nemecko na staručkých mopedoch s rýchlosťou obmedzenou na 25 km/h. Začína sa cesta plná vrcholov a pádov, bratského odďaľovania aj zbližovania, humoru aj hľadania zmyslu života…

13.07

Utorok

VŠETCI TO VEDIA

Plagát pre Všetci to vedia

Krásna Laura prichádza do rodného Španielska na svadbu svojej sestry. Bujarú oslavu v kraji slnečných viníc však naruší zmiznutie jedného z hostí. Čoskoro sa ukáže, že pod povrchom driemu staré krivdy a tajomstvá, ktoré mali zostať zabudnuté. Najslávnejší filmový pár súčasnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelujú v hlavných úlohách dávnych milencov, medzi ktorými to nikdy neprestalo iskriť. Psychologický thriller dvojnásobného držiteľa Oscara Asghara Farhadiho bol otváracím filmom festivalu v Cannes.

15.07

Štvrtok

PRE SAMU

Plagát pre Pre Samu

Novinárke Waad Al-Khateab sa v obliehanom sýrskom Aleppe narodí dcéra Sama. Vzhľadom k tomu, že smrť je všade naokolo, rozhodne sa Waad nakrútiť pre ňu osobný denník, ktorý zachytáva život v drastických kulisách vojny a súčasne je i intímnym odkazom matky dcére. Výsledkom je jeden z najlepších dokumentov roku 2019, ktorý získal už 45 ocenení vrátane Európskej filmovej ceny a nominácie na Oscara.

20.07

Utorok

ZAŽIŤ TO ZNOVU

Plagát pre Zažiť to znovu

Akú dobu by ste chceli zažiť, ak by ste mali túto možnosť? Pred touto otázkou stojí Viktor, keď od svojho syna dostane darčekovú poukážku agentúry Time Travelers. Tá dokáže pomocou filmových kulís a hercov zinscenovať akúkoľvek epochu a sprostredkovať svojim klientom stretnutie so slávnymi osobnosťami dejín podľa ich želania. Zatiaľ čo sa chcú iní zákazníci pozrieť na dvor Ludvika XVI, či večerať s Hitlerom, Viktor sa túži vrátiť do nespútaných sedemdesiatych rokov a ešte raz prežiť rande so svojou ženou – obdobie, keď v ňom dokázala vidieť viac ako len nudného páprdu v pruhovanom pyžame. Poučná a zábavná love story rozpráva o tom, čo by sa mohlo stať, keby sme mohli zopakovať tie najkrajšie okamihy. Je to potrebné k tomu, aby sme sa opäť zamilovali?

22.07

Štvrtok

SALTO JE KRÁĽ

Plagát pre Salto je kráľ

Najvyššie vodopády sveta a ich zlaňovanie. Čo si pod tým predstaviť? Neskutočnú scenériu, adrenalínový zážitok alebo div sveta, ktorý bežný smrteľník nepresiahne? A predsa existuje partia kamarátov, fanatikov a bláznov, ktorá nepostihnuteľnú kategóriu ovláda takmer dokonale. Ich spoločnou výzvou je objaviť, dosiahnuť a splynúť s nespútanými vertikálnymi živlami. Cesta k nim predstavuje často výpravy do neznáma, kde ani najdôslednejšia príprava negarantuje tušený cieľ. Jedinou ich istotou je sila priateľstva, maximálna dôvera a cit spolupatričnosti. Bude to však stačiť na prejdenie najvyšších vodopádov sveta?

25.07

Nedeľa

VEĽKÝ ZLÝ LIŠIAK A INÉ PRÍHODY

Plagát pre Veľký zlý lišiak a iné príhody

Vidiek nie je vždy taký pokojný ako sa zdá a zvieratká z tejto farmy sú nevyspytateľné: lišiak, ktorý je mamou pre trojicu kuriatok; zajac, ktorý sa hrá na bociana či kačka, ktorá chce byť Santa Clausom. Keď si myslíte, že život na vidieku je prechádzka ružovou záhradou, zamyslite sa znova!

27.07

Utorok

PRVÝ ZRADCA

Plagát pre Prvý Zradca

Taliansko osemdesiatych rokov. Klany sicílskej mafie medzi sebou neľútostne bojujú o moc. Vláde sa situácia vymyká z rúk, až kým sa neobjaví prvý zradca. Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino) urobí to, čo bolo doposiaľ nepredstaviteľné. Poruší prísahu, popíše praktiky najväčšej mafiánskej organizácie Cosa Nostra a pomôže tak sudcovi Falconemu dostať stovky jej členov za mreže. Onedlho sa však začne schyľovať k tvrdej pomste. Strhujúci a v mnohom pravdivý príbeh človeka, ktorý navždy zmenil svet mafie, nakrútil legendárny režisér Marco Bellocchio a bol uvedený v hlavnej súťaži na festivale v Cannes.

29.07

Štvrtok

KOMÚNA

Plagát pre Komúna

Zabudnutý životný príbeh umelca, filozofa a politika Marcela Strýka premietnutý do osobných tragédií i víťazstiev predstaviteľov košického undergroundu.

Túžba po slobode počas normalizácie vytvorila voľné združenie mladých Košičanov vyznávajúcich princípy undergroundu. Stali sa outsidermi z vlastnej vôle, aby žili slobodne na okraji spoločnosti a mohli sa stať tvorcami samých seba. Dnes žijú viac v minulosti, vo vzájomným podozreniam zo zrady. Nad ich príbehom sa pritom vznáša spomienka na ich tragicky zosnulého guru, filozofa a básnika Marcela Strýka. V snahe vyrovnať sa s minulosťou organizuje pražský priateľ – český filozof, undergroundový umelec a disident Mirek Vodrážka revival dávneho koncertu v košickej katedrále. Docielia priatelia na stretnutí zmierenie?

03.08

Utorok

NECH JE SVETLO

Plagát pre Nech je svetlo

Milan (40) má tri deti a aby zabezpečil svoju rodinu, chodí pracovať do Nemecka. Počas návštevy doma cez Vianoce zistí, že jeho najstarší syn Adam je členom polovojenskej mládežníckej skupiny. Chlapec je zapletený do šikanovania a usmrtenia spolužiaka. Otec sa rozhoduje, čo by mal spraviť. Spolu s manželkou Zuzkou pri tom začnú zisťovať skutočnú pravdu o svojom synovi, o svojej rodine, o sebe samých a aj o spoločenstve okolo seba.

10.08

Utorok

ONI A SILVIO

Plagát pre Oni a Silvio

Aká je najväčšia ľudská túžba? Láska? Peniaze? Sex? Neobmedzená moc? A je možné toto všetko dosiahnuť a cestou nestratiť vlastnú tvár? Najúspešnejší taliansky režisér súčasnosti Paolo Sorrentino sa vracia do kín s veľkolepou provokatívnou komediálnou drámou. Sorrentinov dvorný herec Toni Servillo tentokrát v hlavnej úlohe stvárňuje Silvia Berlusconiho – notoricky známeho škandalózneho miliardára, mediálneho magnáta a dlhoročného predsedu talianskej vlády, ktorý sa preslávil hlavne svojím excentrickým spôsobom života a zhýralými večierkami, ktoré svet pozná pod označením „bunga bunga“. Film nahliada do súkromia tejto kontroverznej ústrednej postavy a ponúka pohľad na mrazivé a častokrát groteskné situácie, či už sa týkajú podplácania sudcov, nákupu najlepších futbalistov alebo zvádzania mladučkých modeliek. Zaoberá sa aj tým, akí ľudia Berlusconiho a jemu podobných obklopujú a ako funguje cynický mechanizmus moci, založený na absolútnej strate hodnôt, ponižovania, egoizmu a prospechárstva.

15.08

Nedeľa

MAŠKRTNÉ MEDVEDIE PRÍBEHY

Plagát pre Maškrtné medvedie príbehy

Jeden je veľký a druhý drobček. Obaja sú medvede a sú stále hladní. Ale nielen láska k dobrému jedlu z nich robí najlepších priateľov. Ich hlavným spoločným cieľom je poriadne si napchať brušká, a tak sa väčšina ich každodenných dobrodružstiev točí okolo toho, ako sa čo najľahšie dostať k niečomu naozaj dobrému na zjedenie. Zdrojom inšpirácií pri vymýšľaní stratégií sú pre ne ich koníčky. Medveď rád číta dennú tlač, odborné publikácie, sleduje televíziu a surfuje po internete. Medvedík miluje rozprávky a príbehy o medveďoch. Často sa im ale stane, že aj ten najlepší plán nevychádza podľa pôvodných predstáv. To je potom v medveďom živote všetko hore nohami. Napriek mnohým nezdarom ich príhody dopadnú šťastne.
Film bude premietaný spolu s krátkym predfilmom Cez palubu!.

17.08

Utorok

MEKY

Plagát pre Meky

Tento film vám prinášame s našim partnerom Kofolou v rámci projektu Kofokino.

Celkom zblízka predstaví hudobnú legendu Mira Žbirku vo svojom filme Meky režisér Šimon Šafránek, držiteľ Českého leva za film King Skate. Meno Mira Žbirku, ktorému hovoria Meky, poznajú vďaka jeho hitom všetci. Jeho skutočný život však pozná len málokto. Energický filmový portrét Meky predstavuje populárneho speváka úplne otvorene, úprimne a v nečakaných súvislostiach aj s humorom.

24.08

Utorok

LA GOMERA

Plagát pre La Gomera

Skorumpovaný policajt z Bukurešti sa zamiluje do Gildy, a tá ho požiada, aby dostal z väzenia drogového priekupníka (a v skutočnosti jej priateľa) Zsolta. Pre úspech akcie je potrebné, aby sa naučil jazyk el silbo, tvorený pískaním. Musí preto odísť na La Gomeru – jeden z Kanárskych ostrovov a domov tohto jazyka. Plán je jednoduchý – naučiť sa el silbo, oslobodiť Zsolta a získať 30 miliónov.

26.08

Štvrtok

TO TA MONARCHIA

Plagát pre To Ta Monarchia

Dokumentárna komédia To ta monarchia prináša kolektívny portrét obyvateľov „superdediny“ Spišský Hrhov. Prečo chýr o tejto obci prekročil hranice Slovenska? A je jej komunita naozaj taká harmonická, ako sa všade píše a hovorí?

Ľudia sú ako včely – majú med i žihadlo, tak znie podtitul filmu, v ktorom režisérka Vladislava Sárkány hľadá odpovede aj na to, čo znamená ideálne spolužitie a či je vôbec možné ho dosiahnuť.

Starosta obce Spišský Hrhov Vladimír Ledecký (vy)budoval počas 21 rokov na jej čele dedinu, ktorej význam prekročil hranice Slovenska. Jeho roly sú premenlivé, jeho hlavným cieľom je vybudovať miesto, kde sa žije všetkým lepšie – bielej majorite, Rómom, novousadlíkom, dôchodcom. Kým jeho vášeň pre včelárstvo stmeľuje usilovný hmyz v bzučiacich úľoch, jeho rola osvieteného starostu, monarchu, je omnoho komplikovanejšia. Podobenstvo dokonalého včelieho spoločenstva sa vinie celým filmom ako silný vizuálny i myšlienkový motív: je možné ho vytvoriť medzi ľuďmi alebo len útrpne a s obdivom budeme sledovať včelie kráľovstvo?

31.08

Utorok

LETO

Plagát pre Leto

Leningrad, začiatok osemdesiatych rokov. Neoficiálnou hudobnou scénou hýbu miestni nasledovníci Lou Reeda, Iggyho Popa, Bowieho alebo Talking Heads. Patrí k nim aj mladý Viktor. Keď sa stretáva so svojím idolom Mikom a jeho krásnou ženou Natašou, začína leto plné hudby, priateľstva a zakázanej lásky.

Besedy

01.07

Štvrtok

Ako bili farmárov a ako chce vláda zastaviť podvody s agrodotáciami

Plagát pre Diskusiu Denníka N so Samuelom Vlčanon

Tato udalosť je organizovaná Denníkom N.
Do diskusie v Michalovciach prijali pozvanie:
Samuel Vlčan, minister pôdohospodárstva,
farmári (mená hostí upresníme)
Moderuje: Andrej Bán

06.07

Utorok

Odliv mozgov a ako pomôcť východu

Plagát pre Odliv mozgov a ako pomôcť východu

Tato udalosť je organizovaná Denníkom N.
Do diskusie v Michalovciach prijali pozvanie:
Ivan Mikloš, bývalý minister financií,
Branislav Koniar, dlhoročný riaditeľ košického Medzinárodného maratónu mieru, ktorý organizuje konferenciu Východ nie je EXIT
Moderuje: Dušan Karolyi, novinár Denníka N

08.07

Štvrtok

Kvíz Denníka N

Plagát pre Kvíz Denníka N

Tato udalosť je organizovaná Denníkom N.
Zapojte sa spolu so svojimi priateľmi do vedomostného kvízu Denníka N. Na súťažiacich čaká 40 otázok v štyroch tematických kolách. Pre víťazov sú pripravené zaujímavé ceny. Zostavte tím maximálne zo štyroch hráčov a príďte vo štvrtok 8. júla večer do Nostalgia Garden.

Kvízy

19.08

Streda

Vedomostný kvíz

Plagát pre Vedomostný kvíz

V rámci letných mesiacov tohto leta vás pozývame na dvor za Starý sud do Nostalgie Garden na vašu obľúbenú vedomostnú súťaž s otázkami o živote, vesmíre a vôbec. 60 otázok a tímy od 3 do 5 členov si to rozdajú vo vedomostiach!

Kedy?
Streda 21.júl 2021
Streda 4.august 2021
Štvrtok 19.august 2021

1.cena - konzumné 15 eur a fľaša Šampanského
2.cena - konzumné 10 eur a fľaša vína
3.cena - fľaša vína

02.09

Štvrtok

Pub kvíz

Plagát pre Vedomostný kvíz 2

Nostalgia Garden vám prináša posledný vedomostný kvíz tohoto leta. Príďte si tento štvrtok (2.7) preveriť svoje znalosti a súťažte o skvelé ceny!